Cum sa-ti cresti si ingrijesti barba

Postat in Uncategorized | 0

Luna Noiembrie ne face sa ne gandim la Movember, acea luna a anului in care barbatii isi lasa mustata si barba sa creasca, in semn de solidaritate, scopul fiind o campanie de strangere de fonduri pentru invesigarea unor probleme de sanatate.Numele provine de la combinatia dintre cuvintele  moustache si november, totul incepand din anul 2003, in Melbourne, Australia, cand un grup de tineri au vrut sa ajute un prieten care suferea de cancer de prostata.

Barbile au fost si vor ramane accesoriul suprem al oricarui barbat, fiind mereu la moda.

Ele pot fi considerate o expresie a libertatii, reprezentand in acelasi timp si un angajament pe termen lung. Desi in perioada initiala de crestere pot aparea diverse inconveniente, unul dintre ele fiind senzatia de mancarime care creeaza un oarecare discomfort, aceastea nu dureaza mult.

Senzatia poate fi redusa cu ajutorul unui produs hidratant, precum balsamul de barba 100% natural de la Dr. K Soap Company sau tonicul din aceeasi gama. Foarte importante sunt samponul pentru barba de la Depot sau uleiul de la Proraso, produse care pot fi gasite in barbershop-urile noastre.

Pentru ca barbatii au fizionomii diferite, barba trebuie fi aranjata in functie de aceasta, pentru a avantaja viitorul barbos.

Mai jos, va vom prezenta cateva tipuri de barba realizate in barbershop-ul nostru si va vom explica, pe scurt, carei fizionomii se potrivesc si cu ce produse pot fi ingrijite .

 

Barba Ancora – asa cum sugereaza si numele, este inspirata din ancora navelor, iar forma finala ar trebui sa semene cu aceasta. Pentru a realiza acest tip de barba, perciunii nu trebuie sa existe, insa barba trebuie sa fie deasa de-a lungul maxilarului, iar mustata sa fie fina, asemenea unui creion.

Se potriveste in special celor cu fata alungita.

 

Barba Bandholz – acest tip de barba are o poveste foarte interesanta in spate. Numele vine de la Eric Bandholz, un fost corporatist, care in anul 2011 a simtit nevoia puternica de a-si lasa barba sa creasca, dar care mereu primea comentarii negative din cauza mediului in care lucra. Acesta s-a hotarat sa renunte la job-ul sau si sa urmeze un stil de viata numit “Urban Beardsman”, lansand chiar si o companie de produse de ingrijire destinate barbatilor.

 

Barba Verdi – este un exemplu de barba plina, foarte putin stilizata. Lungimea acesteia nu ar trebui sa depaseasca zece centimetri, iar mustata nu trebuie sa fie mai mare de un centimetru si jumatate, dincolo de coltul gurii. Spre deosebire de barba, mustata este mereu  impecabil aranjata.

 

Barba coada de rata –este inca un tip de barba plina, iar numele provine de la forma alungita pe care aceasta o are, care seamana cu o coada de rata. Multi barbati o considera ca fiind compromisul perfect  dintre o barba plina si sarmul unui stil sofisticat, fiind printre cele mai populare variante.

 

Barba cerc – este recomandata barbosilor care-si doresc un aspect mai conventional, fiind o barba foarte ingrijita si curata. Este recomandata celor care muncesc intr-un mediu strict, dar vor sa se bucure si de parul facial, fiind si foarte usor de intretinut. Reprezinta si o metoda buna de a ascunde o barbie nedefinita sau chiar diverse probleme ale pielii, fiind potrivita si pentru cei cu o forma a maxilarului patrata.

 

Barba Friendly Mutton Chops – o varianta neconventionala de barba, care sigur introace priviri pe strada. In acest caz, perciunii se exind pana la marginea gurii, unde se vor continua cu mustata, care va face diferenta. Este potrivita mai multor forme de fete, inclusiv cea alungita. Motociclistii par a avea o afinitate pentru acest tip de barba.

 

Barba plina- reprezinta un stil classic, insa poate fi dificil de crescut si nu toti barbatii au abilitatea de a creste acest tip de barba.O barba plina are o forma foarte distincta, incepe de la linia obrazului ,iar partea de jos va fi lasata sa creasca in mod natural.

 

Barba Hollywoodiana- are o tenta vintage, ceea ce nu este o surpriza,avand in vedere faptul ca actorii de la Hollywood din “Epoca de aur” au preferat acest tip de barba.

 

Daca vreti sa incercati unul dintre aceste stiluri de barba si nu numai, va asteptam in barbershop-urile noastre,unde barbierii nostri va vor indruma si va vor ajuta cu cele mai bune sfaturi pentru a alege barba care se potriveste atat fizionomiei cat si stilului dumneavoastra!

Lasă un Răspuns