8 Martie: Femeia – barber

Postat in Uncategorized | 0

La multi ani, femeilor din intreaga lume!

Ziua femeii este sarbatorita anual la data de 8 martie pentru a comemora atat realizarile sociale, politicile si conditiile economice ale femeilor, cat si discriminarea si violenta care isi fac inca simtita prezenta in multe parti ale lumii.

Astazi este ocazia perfecta pentru a vorbi despre femeile-barber din acest domeniu dedicat, pana nu demult, barbatilor.

Desi in minoritate fata de colegii lor barbieri, atat la locul de munca, in barbershopuri, cat si in comunitatea online, femeile barber au inceput sa fie din ce in ce mai vizibile in acest domeniu. Si putem afirma cu mandrie ca stralucesc!

Nu negam faptul ca provocarile pe care femeile barber le intampina sunt multiple.

Pana si faptul ca nu exista un echivalent feminin al cuvantului ‘barber’ demonstreaza cat de masculina inca este aceasta meserie. De multe ori apare intrebarea: ar putea o femeie sa ma tunda sau sa imi aranjeze barba la fel de bine precum o face un barbat?

Multi dintre clienti considera ca barbatii barberi pot intelege mai bine cum sa ii tunda, avand in vedere ca si ei au o textura asemanatoare a parului. Ei bine, acest lucru nu este adevarat. Cel mai important aspect in aceasta meserie este indemanarea, iar aceasta este sustinuta de pasiune, ambitie si seriozitate.

La toate aceste capitole femeile barber se dovedesc a fi cel putin la egalitate fata de barbieri.

Este adevarat ca femeile ce ajung sa exceleze in domeniul baberingului sunt increzatoare si nu se lasa intimidate de a lucra cot la cot cu unii dintrei cei mai talentati barberi din domeniu si chiar sa intre in competitii cu ei.

Si in mediul online femeile-barber sunt din ce in ce mai prezente, devenind o voce care incepe sa fie auzita. Este nevoie de timp si de sustinerea colegilor de breasla pentru ca femeile barber sa devina mai vizibile si mai active in aceasta meserie.

Domnilor, va incurajam sa apreciati, sustineti si sa oferiti incredere tuturor femeilor din viata voastra, iar cand mergeti la un tuns si sunteti intampinati de o femeie barber sa va lasati cu incredere pe mana ei.

Lasă un Răspuns